Sebastian Ghiță scapă de arest

Magistraţii instanţei supreme au respins propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă pentru Sebastian Ghiţă, în dosarul în care este acuzat că i-a dat o casă fostului primar din Ploieşti, în schimbul finanţării echipei de baschet Asesoft Ploieşti.

Completul Înaltei Curți de Casație și Justiție a respins  propunerea de arestare preventivă a lui Sebastian Ghiţă,  formulată de DNA. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 48 de ore de la comunicare.  De precizat că în iulie 2015, procurorii anticorupție i-au trimis în judecată pe afaceristul  Sebastian Ghiţă  şi Iulian Bădescu- fost primar al municipiului Ploiești, sub acuzaţiile de dare, respectiv luare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani. Potrivit reprezentanților Ministerului Public, Sebastian Ghiţă  este acuzat că l-a mituit pe primarul Ploieştiului,  pentru a obţine finanţarea echipei de baschet Asesoft de la bugetul local.

De remarcat că, până acum, pe numele lui Ghiţă au fost emise trei mandate de arestare în lipsă. Într-unul este vorba despre  vizita în România a fostului premier britanic Tony Blair, în care este urmărit penal şi fostul prim-ministru Victor Ponta. Într-un alt dosar  de corupţie, fostul deputat este urmărit penal pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat, iar cel de-al treilea în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupţie, alături de foşti şefi de Parchet şi Poliţie din Prahova.

O a cincea solicitare de emitere a unui mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Ghiţă va fi luată în discuţie pe 15 iunie de Tribunalul Prahova, în dosarul Hidro Prahova, în care acesta este cercetat pentru alte fapte de corupţie.  În acest dosar apar și alte persoane cu nume sonore, precum cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herţanu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova,  Mircea Cosma şi fiul acestuia, fostul deputat PSD Vlad Cosma.

Redactor: Daniel Albu