Sebastian Ghiță a fost prins în Serbia

Fostul deputat Sebastian Ghiță, dat în urmărire internațională în luna decemrie a anului trecut, a fost prins în Serbia. El este cercetat în 5 dosare penale, iar în două dintre ele a fost deja trimis în judecată. Acum el urmează a fi extrădat de autoritățile statului vecin, pentru a fi adus în fața justiției din România.

Afaceristul Sebastian Aurelian Ghiţă, căutat de autorități încă de la finele anului trecut, a fost localizat şi reţinut, nu în Statele Unite sau în Bahamas, așa cum se specula, ci mult mai aproape: în capitala Serbiei, Belgrad. În urmă cu aproximativ o lună, apăruseră unele informații neoficiale  cu privire la localizarea lui Ghiţă în Serbia, însă Poliţia Română a infirmat la acel moment informaţiile. Potrivit IGPR, Ghiţă a fost legitimat, joi noapte, prezentând acte false, eliberate în Slovenia. În încercarea de a trece neobservat, el și-a schimbat înfățișarea (FOTO- colaj cu ambele poze), în sensul că s-a ras în cap și și-a lăsat barbă, totodată schimbându-și și ținuta vestimentară, de la stilul elegant la cel sport.

Omul de afaceri dispăruse de sub filajul SRI înainte de Crăciun şi, spre ghinionul lui, a fost prins în Vinerea Mare, înainte de Paşte.

“În cursul acestei nopţi (n.r.: joi noapte), în Belgrad, a fost localizat şi reţinut, inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian. Mulţumim reprezentanţilor instituţiilor de aplicare a legii din Serbia, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Turcia, Muntenegru, Croaţia, Austria, Italia şi Franţa, precum şi partenerilor interni, pentru cooperarea în acest caz. În momentul depistarii, cel în cauză a prezentat pentru legitimare, documente false, care prezintă însemnele unui stat din Uniunea Europeană”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Sebastian Ghiţă a dispărut în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016, de sub nasul poliţiştilor care îl filau pe DN1, în timp ce se îndrepta către casă de la un eveniment festiv al Serviciului Român de Informații. Ulterior, maşina în care se afla acesta a fost găsită la locuinţa sa, astfel oamenii legii au crezut că doarme, în timp ce individul probabil se îndrepta spre graniță pentru a părăsi teritoriul României. În prezent, se derulează procedura extrădării din Serbia, care, din câte se pare, dă bătăi de cap autorităților din ambele țări.

Redactor: Daniel Albu