Seara trecută , plaja din Năvodari s-a transformat într-un câmp de acțiune al inspectorilor ANAF

Toate beach-bar-urile din zonă au fost verificate luate la bani mărunți, iar vizita fulger a angajaților Antifraudă a golit cu mii de lei buzunarele patronilor, care au fost sancționați pentru încălcarea normelor. Bonurile fiscale, actele firmei și gramajul băuturilor, toate au făcut obiectul amenzilor.

Neagră a fost și după-amiaza patronilor de bach-bar-uri de pe plaja din Năvodari, odată cu vizita reprezentanților ANAF. Echipe mixte de inspectori veniți cu aproximativ zece mașini au luat la rând localurile.

Dacă în urmă cu câteva luni inspectorii ANAF închideau unitățile economice și aplicau amenzi exorbitante, în prezent situația s-a mai echilibrat. Amenzile împărțite în Năvodari au variat în funcție de regulile încălcate. Potrivit surselor, numai la două localuri de pe plajă au fost aplicate sancțiuni de 1500 și 3000 de lei. Prezența inspectorilor nu a fost pe placul prea multor oaspeți.

Nici turiștii nu sunt prea încântați de acțiunile angajaților ANAF, dar nici nu admit evaziunea fiscală.

Reprezentanții ANAF vor continua controalele pe litoral, în perioada sezonului estival, pentru a combate tentativele de evaziune fiscale.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: Adi Florea