Seară dedicată cărții la Mangalia

Marea s-a dovedit a fi, din nou, sursa de inspirație pentru artiștii care locuiesc la țărmul său așa că patru dintre cei mai cunoscuți autori autohtoni, membri ai Clubului Solteris din Mangalia, și-au lansat cele mai recente volume aici.

La Târgul „Carte la Nisip” a avut loc lansarea a patru volume ale unor prozatori şi poeţi ai Mangaliei.  Este vorba despre “Cartea Nescrisă” a lui Marius Dincă, “Însemnări din tura de noapte” a Anei Ardeleanu, “Frânturi din viaţă”, de Dorei Alina Romanescu şi “Cinci iluzii”, a medicului Ana Maria Bucur.  Primul volum lansat în seara dedicată Clubului Solteris a fost “Cartea Nescrisă” a lui Marius Dincă, un roman despre care preşedintelui clubului, Emilia Dabu, spune că se scrie o dată în viaţă.

“Însemnări din tura de noapte” a Anei Ardeleanu, este o carte dedicată de autor celui ce i-a stat alături o viaţă întreagă, un volum plin de tristeţe, cel de al 15-lea din cariera fostului cadru didactic din Mangalia.

“Frânturi din viaţă”, cel de al 14-lea volum semnat de Dora Alina Romanescu cuprinde proză scurtă, inspirată din viaţa cotidiană şi cu personaje inspirate din realitate, în timp ce unul dintre cei mai respectaţi medici ai Mangaliei, dr. Ana Maria Bucur, şi-a lansat ncel de al doilea volum de poezie, Cinci Iluzii, versuri spirituale, de dragoste.

În cadrul Târgului de Carte de la Mangalia joi, 4 august, va avea loc un concert extraordinar al Fanfarei Forţelor Navale Române, iar vineri, 5 august, lansarea volumului „Regalitatea şi Marea”, de Adrian Cioroianu şi Doina Păuleanu.

Redactor: Mihaela Dubei-Marin