Seară culturală dedicată istoriei la Târgul de Carte de la Mangalia

La Târgul estival de carte de la Mangalia „Carte la nisip” au fost lansate două volume ştiinţifice: „O istorie a oraşului Cernavodă”, scrisă de Adrian Cârlescu şi Sorin Marcel Colesniuc şi „În amintirea unui istoric român – Nicolae Ciachir”, coordonată de Nicoleta Ciachir şi Sorin Marcel Colesniuc. La eveniment au participat umeroase personalități din diverse domenii, uni fiind colaboratori la cel de-al doilea volum.

Volumul „În amintirea unui istoric român” este unul dedicat prof. univ. dr. Nicolae Ciachir, cu prilejul împlinirii unui sfert de secol de la înfiinţarea Asociaţiei de Balcanistică şi Slavistică din România, Ciachir fiind fondatorul asociației:

Nicoleta Ciachir şi-a exprimat satisfacţia că a reuşit să realizeze un volum de studii ştiinţifice cosmopolit, în care sunt incluse materialele trimise de istorici, filologi şi jurnalişti din mai multe ţări:

Lavinia Dumitraşcu de la  Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa a fost încântată că profesorii de istorie, cei care au format generaţii de dascăli, nu sunt uitaţi:

În partea a doua a manifestării a fost prezentat volumul „O istorie a oraşului Cernavodă”, autorii lucrării, Adrian Cârlescu şi Sorin Marcel Colesniuc, insistând pe faptul că istoria oraşului Cernavodă nu putea fi scrisă altfel decât în contextul istoriei Dobrogei:

După lansările de carte, interpretul şi cantautorul Radu Crăciunescu a susţinut un concert de muzică folk. La seara culturală dedicată istoriei a participat şi o delegaţie din Şabla (Bulgaria), condusă de dr. Iordanka Stoeva, consilier în administraţia locală a oraşului.

Redactor: Mihaela Dubei-Marin