Se va retrage sau nu Victor Ponta din politică?

declaratii PontaPostarea publicată de premierul Victor Ponta, pe pagina sa de Facebook, a pus pe jar lumea politică. Acesta a scris că dorește să se retragă din politică după alegerile din noiembrie și să  recupereze din timpul pe care în ultimii 13 ani nu l-a acordat celor dragi.

“În noiembrie, după ce câştigăm această ultimă şi vitală bătălie, mă voi putea declara mulţumit de ce am realizat! Şi atunci îmi doresc să las locul în politică altora, mai tineri şi mai puţin marcaţi de regimul oribil al ultimilor ani. Iar eu îmi propun să recuperez cât voi putea de mult din timpul pe care în ultimii 13 ani NU l-am dat familiei şi celorlalte părţi bune şi frumoase din viaţa mea”, a scris Victor Ponta în mesajul postat pe pagina sa de Facebook.

Ponta a mai spus că speră ca România să iasă din tranziția în care se zbate de la Revoluție, de la o societate comunistă la una europeană, iar oamenii să fie mai liniștiți și mai demni.

“În urmă cu exact 13 ani, pe 4 aprilie 2001, Premierul Adrian Năstase m-a numit în funcţia de Şef al Corpului de Control al Guvernului! […] Am încercat în toată această perioadă să folosesc poziţiile publice ocupate (secretar de stat, ministru, deputat, Prim-Ministru) pentru a schimba în bine ţara în care eu şi familia mea ne-am născut şi în care o să trăim tot timpul, cu bune şi cu rele. Cred că acest an este cel mai greu dintre toţi anii de până acum (plin de abuzuri, persecuţii politice, calomnii, nedreptăţi, trădari şi dezamăgiri) – dar şi miza sa este enormă!”, a mai spus premierul în mesajul postat pe pagina sa de Facebook.

Redactor: Raluca Damian