Se redeschide secția de radioterapie la Constanța

Vești bune pentru constănțenii diagnosticați cu cancer! Secția de radioterapie a Spitalului Județean ar putea fi redeschisă și asta după ce în aprilie 2016 aceasta a fost închisă din cauza echipamentelor depășite. Ieri, la Guvern a fost semnat contractul de achiziție pentru echipamente de radioterapie pentru cinci centre de țară, printre care și pentru Constanța. 

O şansă la viaţă pentru bolnavii de cancer din Constanţa! Centrul de Radioterapie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Andrei“ Constanţa va primi aparatură medicală nouă şi modernă. Acesta a fost inclus în lista celor cinci centre din ţară pentru care Ministerul Sănătăţii a demarat, ieri, achiziţia echipamentelor de radioterapie. Joi, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu s-a aflat la Palatul Victoria pentru semnarea documentelor.

Contractul prevede furnizarea către Spitalul Judeţean Constanţa de echipamente de radioterapie, respectiv accelerator linear de particule, computer tomograf simulator, dar și alte dotări specifice.

Redactor: Oana Jărloianu