Se redeschide podul de la Agigea

Inspecție la podul vechi de la Agigea. Podul se va redeschide circulației, înainte de termenul stabilit! Anunţul a fost făcut de către directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cătălin Homor, în cadrul  vizitei făcute pe șantierul de pe pod, în această dimineață.

Veste bună pentru constănțenii care fac naveta între stațiunile din sudul litoralului și oraș. Vechiul pod de la Agigea se va redeschide traficului rutier. Circulatia pe pod  va fi astfel reluată mai devreme faţă de termenul stabilit iniţial, respectiv prima zi a lunii decembrie. Anunțul a fost făcut de către directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cătălin Homor, present duminică dimineață pe șantierul de pe pod.

Reparațiile sunt gata în proporție de 95 la sută, însă circulația se va face fără restricții, pe toate cele 4 benzi.

Lucrările rămase de finalizat constau în protecții anticorozive la tablierul metalic, structura metalică, parapeți marginali și o cale din partea carosabilă. Aceste lucrări vor începe anul viitor, când condițiile meteorologice vor fi optime. Așadar, podul va mai fi închis traficului, cel mult 30 de zile, în luna martie sau aprilie, pentru finalizarea lucrărilor de reparații.

Lucrările de reparație a căii de rulare și de înlocuire a hobanelor de susținere au început în 2011 și ar fi trebuit finalizate, conform contractului inițial, în februarie 2013.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.