Se redeschide Cazinoul din Constanța

Cazinoul din Constanța se redeschide de Ziua Culturii Naționale! Proiectul  se va desfășura în perioada  14-31 ianuarie 2018 și este finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Ministerul Culturii și Identității Naționale sprijină proiectele și acțiunile dedicate Zilei Culturii Naționale. Astfel, s-a alocat suma de 250.000 de lei pentru evenimentele culturale care vor avea loc cu această ocazie.

Proiectul „Cazinoul din Constanța. Pariază pe Cultură. ”, a primit cel mai mare punctaj și se va desfășura în perioada 14-31 ianuarie, la Constanța. Proiectul a fost finanțat cu 24.000 de lei și a fost câștigat de asociația ARCHE din București. Asociația are ca scop informarea și educarea publicului, pentru stimularea interesului privind patrimoniul cultural.

Pe data de 17 ianuarie, se vor reuni, la Constanța, principalii actori instituționali de care depinde prezentul și viitorul cazinoului, pentru a optimiza eforturile existente și a facilita depășirea obstacolelor actuale. Invitații vor lua parte în prima parte a zilei la un tur ghidat al cazinoului, urmat de o dezbatere închisă, moderată de un membru al Consiliului European al Arhitecților. La eveniment vor participa  reprezentanți ai Companiei Naționale de Investiții, Primăriei Constanței, Ministerului Culturii, precum și reprezentanți ai autorităților locale și instituțiilor de cultură din Constanța.

Redactor: Isabela Boantă