Se pregătește o premieră la Spitalul Județean Constanța

Pentru prima dată în istoria unității medicale, se va construi o secție de Terapie Intensivă pentru Nou Născuți care va include și camere speciale unde prematurii vor putea fi tratați individual. Proiectul a fost inițiat de Asociația Dăruiește Aripi și va costa 1 milion 200 de mii de euro.

Spitalul Județean Constanța va putea beneficia de secții ultramoderne de Terapie Intensivă pentru Nou Născuți și prematuri. Este pentru prima data în istoria spitalului când se construiește o nouă secție. Proiectul ar urma să coste 1 milion și 200 de mii de euro, iar banii ar urma să vină atât de la corporații cât și de la alți donatori.

Pentru demararea lucrărilor ar mai fi nevoie de aproximativ 50.000 de euro. Angajații secției de neonatologie sunt nevoiți să primească pe secție uneori chiar și de trei ori mai mulți prematuri decât capacitatea maximă, astfel că reabilitarea și înființarea noii aripi ar fi mai mult decât necesară.

O donație de 4500 de lei, care are ca scop creșterea popularității acestui proiect a fost deja acordată de către organizatorii Maratonului Nisipului. Banii au fost strânși de la cele 250 de familii care s-au înscris la secțiunea Family Run.

Județul Constanța se află pe locul II ca număr de nou-născuți cu probleme sau prematuri, raportat la numărul de locuitori. Medicii avertizează că numărul lor este în continuă creștere, asta și din cauza mamelor care nu își monitorizează sarcina.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea