Se opreşte apa în câteva zone din Constanţa, Mamaia şi Năvodari

Pentru executarea lucrărilor de racordare a noului tronson din magistrala de alimentare cu apă din stațiunea Mamaia, la sistemul centralizat de distribuție, lucrări executate în cadrul Programului Operațional Sectorial de Mediu, SC RAJA SA este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, miercuri 17 septembrie 2014, în intervalul 00,00 – 16,00.

Vor fi afectați de lipsa apei potabile consumatorii din:

–         Perimetrul delimitat de străzile Aurel Vlaicu – Al. Lăpușneanu – Aleea Lotus – Cișmelei – Dispensarului – Aurel Vlaicu și punctul termic nr.142;

–         Abonații de pe b-dul Aurel Vlaicu, pe tronsonul delimitat de intersecțiile cu bulevardele Tomis și Al. Lăpușneanu, precum și cei de pe străzile adiacente: Diamantului, Smarandului, Opalului, Perlei și Aleea Universității;

–         Aleea Hortensiei, cu punctul termic nr.45;

–         Satul de Vacanță și Complexul Dobrogea;

–         Zonele Mamaia Nord, Hanul Piraților, Mamaia Sat, Tabăra de Copii Năvodari;

–         Zona Industrială Midia, cu unitățile militare și Ecluza Năvodari.

În perioada executării lucrărilor de racordare la noua conductă, SC RAJA SA va efectua manevrele de vane necesare pentru a asigura alimentarea cu apă la o parte din abonați, prin conducta de siguranță de 200 mm. Astfel, se va realiza furnizarea apei potabile cu presiuni scăzute pentru consumatorii din stațiunea Mamaia.

Lucrările executate fac parte din POS Mediu, contractul de lucrări “Extindere Reţele apă/canal Mamaia şi înfiinţarea a 4 staţii de pompare noi – ape uzate – localitatea Constanţa”, în valoare de aproximativ 20 de milioane lei, din care SC RAJA SA asigură o cofinațare de aproximativ şase milioane lei. În cadrul acestui proiect, magistrala de distribuție apă din stațiunea Mamaia, a fost înlocuită în totalitate, pe o lungime de 10 km, conducta existentă având o vechime de aproape 50 de ani.

Redactor: Raluca Damian