Se modifică timbrul de mediu

Legea ar putea fi din nou modificată! Pe lânga taxele deja existente pe care proprietarii de mașini sunt nevoiți să le plătească, timbrul de mediu ar putea fi transformat într-un impozit anual. Momentan, modificările sunt la stadiu de discuție în Parlament. Însă, indiferent de decizia care va fi luată, români nu sunt de acord.

Timbrul de mediu ar putea fi eliminat și transformat într-o taxă de poluare. Doi senatori au depus un proiect de lege în acest sens marți, la Biroul Permanent al Senatului.

În cazul în care fi adoptată varianta scumpirii combustibililor, prețul benzinei și al motorinei va crește cu un ban pe litru. Părerile celor care sunt nevoiți să suporte orice modificare adusă legii sunt împărțite.

În primele trei luni ale anului 2016, suma colectată la Fondul pentru mediu din taxa de timbru pentru autovehicule este în valoare de 168 milioane lei. Totodată, ANAF au anunțat că din 2017, posesorii de mașini mai vechi de 10 ani vor plăti o taxă în cuantum de 20 de RON pe suta de centimetri cubi, taxă care se va plăti o dată cu impozitul pe mașină la administrațiile financiare locale.Deci, la o mașină mai veche de 10 ani cu motor de 1.6 litri, veți plăti suplimentar o taxă anuală de 16×20, adică 320 de RON, care se vor adăuga la impozitul mașinii.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea