Se întâmplă la Constanța: o controloare bătută în autobuz

Scandal cu țipete și agresiuni fizice într-un autobuz  care circulă în municipiul Constanța.  O controloare a fost bătută de un individ prins fără bilet. Întreaga scenă a fost surprinsă cu telefonul de un alt călător, care a postat imaginile pe internet.

După ce, în toamna anului trecut, mai exact pe 28 octombrie 2016, un bătrân a fost bătut de doi indivizi de etnie romă, într-un autobuz RATC, ziua, în amiaza mare, un alt incident similar s-a petrecut miercuri, 1 martie, în jurul prânzului. O angajată a Regiei de Transport, care făcea controlul biletelor pe linia 101C, împreună cu alte colege, a fost agresată în mai multe rânduri de către un individ care, nu numai că circula clandestin, dar a devenit și vulgar.  Când i s-a cerut să se legitimeze, bărbatul a refuzat să se supună, motiv pentru care femeile au cerut șoferului să țină ușile închise.

Văzându-se încolțit, bărbatul a lovit-o pe cea care stătea în fața lui, în încercarea de a scăpa.  Nu a reușit, motiv pentru care a apelat din nou la violență și a mai lovit-o încă o dată, în timp ce colegele controloarei agresate încercau să-l imobilizeze.

Din păcate, incidente similare au loc frecvent în mijloacele de transport în comun, însă nici angajații, nici călătorii, cazul bătrânului bătut în octombrie, nu sunt protejați în nici un fel. Contactați telefonic pentru un punct de vedere referitor la incidentul privind agresarea controloarei, reprezentanții RATC  s-au declarat surprinși. Nici nu știau că s-a întâmplat așa ceva, cu toate că, recunosc, astfel de incidente au loc destul de des. În continuare, aștepăm o reacție a autorităților în această privință, dar și un punct de vedere oficial cu privire la acest incident și la măsurile care s-au luat.

Redactor: Daniel Albu