Se inmulteste numarul bolnavilor de TBC (VIDEO)

Numarul unitatilor scolare unde exista focare de TBC nu a fost niciodata atat de mare la nivelul judeţului Constanţa, spun specialistii. Pe listă se află liceele Ovidius, CFR si Navrom urmate de Liceul tehnologic din cumpana, scoala cu clasele 1-8 din agigea si o gradinita din valu lui traian. Iar epidemiologii nu au tras inca linie. Joi au iesit rezultatele pentru cei 141 de elevi de la liceul pedagogic, testati la inceputul saptamanii.

Managerul institutiei de invatamant nu isi explica cum de a fost posibila o asemenea situatie. In cazul celor 16 elevi, posibil purtatori de TBC, ancheta continua. Ancheta epidemiologica s-a incheiat la Valu lui Traian. Virusul a fost confrimat acolo la doua educatoare si un copil. In cazul tuberculoze, medicii nici nu concept tratamentul la domiciliu. In prima faza, boala se trateaza numai in spital.

In plus, bolnavii nu au voie sa revina in colectivitate decat daca sunt tratati si primesc aviz de la un specialist. Boala se poate prelungi insa pentru cei care nu tin tratamentul ca la carte.

Redactor: Raluca Damian