Se fură lemn și în județul Constanța

Se fură lemn și în județul Constanța. Reprezentanții Direcției silvice sunt îngrijorați cu privire la numărul mare de sustrageri din zona Dobromir și Lespezi. Celor prinși asupra faptului li se confiscă lemnul și riscă o amendă contravențională, pe care, de cele mai multe ori, nu o plătesc, pentru că nu au posibilități financiare.

Furturile de lemn din județul Constanța sunt tot mai dese în zonele defavorizate. Sărăcia îi face pe locuitorii din Dobromir și Lespezi să sustragă lemne pentru foc, în această zonă fiind înregistrate și cele mai numeroase contravenții.

De cele mai multe ori, cei prinși că fură lemn din pădure scapă doar cu o amendă modică. Cei din zonele defavorizate nici nu au de unde să plătească aceste amenzi, astfel că măsurile sunt de cele mai multe ori inutile, iar hoții de masă lemnoasă revin în păduri.

La nivelul județului Constanța s-au realizat 50 de hectare de împăduriri în prima jumătate a anului, urmând ca din toamnă acțiunile să continue în zonele de lângă Dunăre. În aceste areale pregătirea solului este ceva mai greoaie și necesită utilaje speciale, astfel că se așteaptă retragerea parțială a apelor.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea