Se cere reluarea anchetei în cazul de la Caracal

Agitație la Tribunalul Olt. Miercuri, 20 mai, a avut loc primul termen, în camera preliminară, în cazul lui Gheorghe Dincă, trimis în judecată în cazul celor două fete dispărute, anul trecut, la Caracal. Vă atenționăm că urmează imagini cu un puternic impact emoțional.

Acestea sunt scene de miercuri dimineață. Rudele celor două adolescente dispărute au bătut cu pumnii în duba cu care Gheorghe Dincă a fost adus la Tribunalul Olt.

Au trecut patru luni de când dosarul penal a fost trimis în instanță prin rechizitoriu, iar familiile celor două fete, Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, sunt convinse că acestea trăiesc. Avocatul familiei Melencu, dar și apărătorul lui Dincă, doresc refacerea urmăririi penale, întrucât rechizitoriul întocmit a fost făcut ”pe genunchi” și sunt multe neconcordanțe în dosar.

“Rechizitoriul e mai mult decât o fabulație. Această colecție nemaiîntâlnită de abuzuri, ilegalități. Este un semnal de alarmă dacă un judecător acceptă ceea ce este acolo. E un dezastru! Avem trimisă în judecată o persoană pentru o faptă care nu există. Dacă nu dovedești moartea cuiva, cum poți să pedepsești pe cineva? Luiza, legal, nu este decedată”, a afirmat Tonel Pop, avocatul familiei Melencu

Mama Luizei a afirmat că nu dorește nimic de la nimeni, vrea doar ca inculpatul să spună adevărul și să declare ce a făcut cu fetele.

“Să se uite în ochii mei. Am spus-o și o spun. Nu vreau nimic de la statul român, decât atât. Să ne spună adevărul. Să îmi spună unde e Luiza. Să spună ce s-a întamplat, să spună adevărul. Cred că lecția e învățată într-un an de zile. Nu vreau aberații. Imaginea cu fiica mea înainte de răpire mi-a rămas în minte. Vreau să știu ce s-a întamplat cu adevărat. Jur că voi lupta pentru a afla adevărul… pentru că Luiza nu merită asta”, a spus Monica Melencu, pentru sursa citată.

Reamintim că Gheorghe Dincă, presupus criminal al celor două minore, a fost trimis în judecată de DIICOT la începutul anului, însă starea de urgență a amânat debutul judecății. Judecătorii urmează să decidă asupra legalității probelor din dosar, în caz contrar, ancheta va fi reluată de la zero, ceea ce speră și familiile victimelor. De precizat că oricare ar fi decizia Tribunalului, aceasta ar putea fi atacată la Curtea de Apel Craiova.

Acuzațiile care i se aduc lui Dincă sunt: lipsire de libertate, trafic de minori, viol, omor calificat și profanare de cadavre, în timp ce complicele său, Ștefan Risipițeanu, care și-a recunoscut fapta, este acuzat de viol.

Dacă va fi găsit vinovat, Gheorghe Dincă ar putea să-și petreacă restul zilelor în spatele gratiilor.

Redactor: Daniel Albu