Se cauta soluții pentru romii din Eforie

Medici, rromi, psihologi, asistenți sociali și reprezentanți ai asociațiilor au participat la discuții pentru identificarea unor soluții privind soarta familiilor din Eforie Sud, care au fost evacuate la finele lunii septembrie. 22 de locuinte au fost demolate din cauza ca terenul pe care erau construite apartine consiliului local. Primăria le-a pus la dispozitie familiilor evacuate două clădiri dezafectate și câteva containere pentru a locui in perioada iernii. Și asta numai pentru cei care au acte care să ateste că au domiciliul in Eforie.

Fundația World Vision România a venit în sprijinul acestor familii, oferindu-le alimente și diferite produse de igienă pe care le vor distribui, esalonat, până în luna martie.

La intalnire au participat și reprezentanții Direcției Sociale Constanța, care caută soluții pentru aceste familii.

Persoanele care nu au domiciliul in Eforie refuza sa mearga in localitatile de care apartin, iar o parte dintre acestea si-au amenajat noi locuinte.  La intalnire nu a participat nici un reprezentant al autoritatilor publice locale, insă cei prezenti au intocmit o scrisoare pe care o vor inainta primarului localitatii Eforie.

Reporter: Paula Arhip ; Imagine: Victor Nita