Se caută energie electrică la cel mai mic preţ (VIDEO)

SC RAJA SA va organiza în acest sens o licitaţie pentru încheierea unui contract pe următorii patru ani. Cum preţul apei depinde de costul energiei electrice, societatea încercă să atragă marile companii, care însă se arată neinteresate.

Licitaţia pentru atribuire acord cadre pe următorii patru ani va avea loc miercuri, 22 august la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanta. Valoarea estimată a contractului cu SC RAJA SA este de peste 65 de milioane de lei, fără TVA.  Cum ponderea energiei electrice reprezintă aproximativ 32% din costul apei, reprezentanţii societăţii încearcă să obţină cel mai mic preţ de pe piaţă.

Cele mai bune variante ar fi Nuclearelectrica sau Hidroelectrica. Prima nu şi-a manifestat încă intenţia de a participa la licitaţie, iar cea de-a două companie de furnizare a energiei electrice a refuzat oferta pe motiv că resursele sunt deja vîndute.

La cele 185 de invitaţii trimise furnizorilor de energie electrică de SC RAJA SA, au răspuns pînă acum 173 de companii, iar 10 adrese au venit retur întrucît nu întruneau condiţiile stipulate de lege. Pentru a asigura transparenţa 500 de angajaţi ai RAJA vor participa la deschiderea ofertelor în faţa camerelor de luat vederi. Sala de analiză va fi păzită în permanenţă pînă la desemnarea cîştigătorului licitaţiei.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Alex Brinzaru