Se caută donatori de sânge

Deși numărul donatorilor de sânge a crescut în ultima perioadă, acesta nu este suficient pentru a acoperi cantitatea de sânge necesară. Astfel, cei de la Centrul de Transfuzii Constanța fac un apel către persoanele sănătoase să vină să doneze.

Cel puțin 1000 de donatori își propune conducerea Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanța să calce pragul centrului. Este nevoie acută de sânge în toate spitalele din județ. Numărul mic de persoane care au putut să doneze de la începutul anului nu i-a descurajat pe asistenți. În cea de-a doua săptămână a lunii ianuarie numărul donatorilor aproape căs-a dublat.

Însă până la targetul propus pentru această lună mai este cale lungă, iar timpul este scurt. Astfel, toate persoanele care pot și vor să doneze sunt așteptate de luni până vineri între orele 7.30 și 13.30.

Recomandat ar fi ca donatorii să nu vină obosiți la Centru, să fie bine hidratați și să servească în ziua donării un mic dejun ușor. Donarea de sânge este un act de altruism față de cei nevoiași, nu este nicidecum o obligație, fiecare dintre noi fiind liber să aleagă dacă o facem sau nu. Cei care donează sânge primesc o zi liberă de la muncă, tichete valorice, analize gratuite și regulate,  dar și o reducere de 50% la abonamentele de transport în comun.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea