Se caută căpșunari pentru Spania

Selectia capsunarilor pentru sezonul 2018 este pe ultima suta de metri. 800 de locuri sunt puse la dispoziție doritorilor, pentru lucrul în Spania. Persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 50 ani, apte de muncă, pot afla mai ulte informații de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Constanta.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Constanta prin serviciul de ocupare EURES Romania, oferă pentru munca sezonieră în agricultură, în anul ce urmează, 800 de locuri in Spania (400 pentru femei si 200 pentru cupluri). Sunt solicitate persoanele apte de muncă, cu vârsta cuprinsă între 18 și 50 ani, în vederea recoltării căpşunilor.

Cei interesati trebuie sa stie urmatoarele detalii. Durata contractului de muncă este de aproximativ 3 luni iar data estimată de angajare este 15 februarie 2018. Timpul de lucru este de 6,5 ore pe zi/ 39 ore pe săptămână împărţite în 6 zile, ziua a şaptea este zi de odihnă care poate să nu coincidă cu duminica. Programul de lucru începe la primele ore ale dimineţii.

Salariul oferit este de 40,43 euro brut/zi, conform Convenţiei colective aplicabile, platibil la doua saptamani prin transfer bancar. Contribuțiile datorate sunt de 2% impozit pe venit şi 113 euro asigurare socială.

Cazarea este oferită de angajator, iar muncitorul trebuie sa plăteasca 1,6 euro pe zi pentru cheltuieli. Lucrătorul plăteşte primul transport la venire, iar firma suportă cheltuielile la întoarcere, cu condiţia ca muncitorul să foloseasca mijlocul de transport oferit de firmă. Preţul primului drum se va recupera din primele salarii.

Dosarul pentru înregistrarea în baza de date va conţine următoarele acte: cererea tip (se completează la sediul agenţiei), copie act identitate, adeverinţa medicală, cu specificația  „apt pentru muncă”.

Redactor: Ramona Caba