Se caută asistenți maternali

Direcția Generală de Asistență Socială şi Protecția Copilului Constanța este în căutare de asistenți maternali profesioniști. Care sunt criteriile de selecție și  unde se pot depune cererile, aflați în continuare.

Direcția Generală de Asistență Socială şi Protecția Copilului Constanța implementează un proiect prin care se dorește dezinstituționalizarea copiilor din instituții și asigurarea tranziției îngrijirii acestora în comunitate. Astfel, se va extinde rețeaua de asistenți maternali profesioniști.

Cei interesați trebuie să îndeplinească o serie de criterii. Aceștia trebuie să fie absolvenți a cel puțin 10 clase, să  aibă drept de folosință asupra locuinței demonstrat cu acte și să poată asigura o cameră separată, amenjată special pentru copiii ce urmează a fi primiți în plasament  și să fie disponibili să primească în plasament cel puțin doi copii. De asemenea, este necesar avizul favorabil   exercitării profesiei de asistent maternal profesionist în urma evaluării psihologice efectuate de psihologul Biroului Alternative de Tip Familial din cadrul DGASPC Constanța. Pensionarii și persoanele care sunt deja încadrate ca asistent personal nu pot aplica.

Redactor: Isabela Boantă