Se apropie primul examen

Elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a vor susține la sfârșitul lunii examenele de Evaluare Națională. Calendarul inițial pus în dezbatere s-a modificat, astfel încât primii testați vor fi elevii clasei a IV-a. Aceştia vor susţine la 28 mai, examenul la limba română, iar pe 29 mai cel la matematică. Pe 30 mai vor fi testati elevii aparţinând minoriotăţilor la limba maternă. În iunie, le vine rândul prichindeilor de clasa a doua. Au testarea Scris-citit Limba romana, la 2 iunie, iar la Matematica, la 4 iunie. Elevii de clasa a şasea vor susţine testările la 5 şi 6 iunie.

Calendarul evaluarilor nationale de la finalul claselor a II-a, a IV-a, a VI-a:

28 mai 2014: Clasa a IV-a – Limba romana

29 mai 2014: Clasa a IV-a – Matematica

30 mai 2014: Clasa a IV-a – Limba materna

2 iunie 2014: Clasa a II-a – Scris-citit Limba romana

3 iunie 2014: Clasa a II-a – Scris-citit Limba materna

4 iunie 2014: Clasa a II-a – Matematica

5 iunie 2014: Clasa a VI-a – Limba si comunicare

6 iunie 2014: Clasa a VI-a – Matematica si Stiinte ale naturii

Întrebări despre urşi, sistemul respirator al piţigoiului şi mamiferele din parcul Cozia, dar şi o problemă de şah se regăsesc în modelele de subiecte pentru evaluarea naţională a elevilor de clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a. Notele nu vor fi trecute în catalog, evaluările se vor desfășura în clasă, iar elevii nu vor fi separați câte unul în banca. Totuși, testele vor fi pe mai multe numere, astfel încât doi elevi care stau unul lângă celălălt nu vor avea același subiecte.

Testele pentru clasa a II-a durează 25 de minute, cu o pauză de 10 minute. În ceea ce privește elevii din clasa a IV-a și a VI-a, durata examenului va fi de 60 de minute.

Reporter: Sorin Hulubei ; Imagine: Andrei Seleverdeanu