Se anunță unul dintre cele mai aglomerate weekenduri de pe litoral

Ziua Marinei a adus deja sute de mii de turiști în stațiunile de pe litoral, în ciuda prognozelor meteo nu prea prietenoase. Temperaturile nu au depășit 24 de grade celsius, însă turiștii s-au încăpățânat să rămână pe plajă.

Weekendul nu a început prea bine pentru turiștii care visau să lenevească întreaga zi la soare. Temperaturile a scăzut chiar cu mai bine de zece grade celsius, iar vântul care a bătut cu putere le-a îngreunat turiștilor viața chiar și mai mult. Chiar și în aceste condiții, mulți au rămas pe plajă, asta după ce au pus pe ei mai multe rânduri de prosoape.

Mai norocos a fost un turist japonez care a păstrat costumul specific cu care se merge la plajă în Japonia, acolo unde bărbații nu au voie să se dezbrace. Astfel, temperaturile scăzute au fost mai ușor de suportat.

Turiștii care vin din zonele montane au înfruntat frigul la pielea goală. Din spusele lor, ploaia de la mare nu se compară cu ce sunt ei obișnuiți.

Temperaturile au scăzut deosebit de mult în această perioadă, cu minime în timpul nopții care ating chiar și 14 grade celsius.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea