Se anunță peste 200 de meteori pe oră

Ploaia de meteori Perseide, care are loc în fiecare an în această perioadă, va fi mult mai impresionantă de data această. Conform specialiștilor, în următoarele două nopți vom asista la un spectacol astronomic deosebit.

Oficialii de la NASA au anunţat că în acest an Perseidele vor fi mult mai numeroase şi mai impresionante că în alţi ani. Asta, deoarece Pământul va intră în coliziune cu mai multă materie provenită din resturile cometei Swift-Tuttle, care este sursa ploii de meteori Perseide. Spre deosebite de alţi ani, acum planeta noastră va trece chiar prin centrul masei de resturi, nu la marginea ei. Fenomenul apare din cauza gravitaţiei planetei Jupiter, care a modificat traseul acestor rămăşiţe spaţiale.  Meteorii sunt resturile unei comete care au parcurs distanţe de miliarde de kilometri prin spaţiu şi care vor arde la intrarea în atmosfera Terrei.

Practic, pasionaţii de stele căzătoare vor putea admira, în nopțile următoare, de două ori mai mulţi meteori că de obicei, până la 200 pe oră. Desigur, cu o condiție: cerul trebuie să fie perfect senin. Deasemenea, specialiștii îi sfătuiesc pe cei care doresc să vadă cât mai bine spectacolul Perseidelor să meargă în locuri depărtate de aglomerațiile urbane, unde aerul este mai puțin poluat. Pentru vedea meteori nu aveți nevoie de un instrument astronomic.

Redactor: Paul Alexe