Se anunță controale drastice în cluburi și hoteluri

Minivacanța de 1 Mai dă startul distracției pe litoral. Așa cum se știe din experiența anilor trecuți, spațiile de cazare și cluburile vor fi, din nou, supraaglomerate. Însă, pentru ridicarea gradului de siguranță față de turiștii veniți ca să se distreze, dar și pentru conștientizarea asupra unor riscuri, odată cu debutul sezonului estival vor începe și controalele de la Pompieri, dar  și de la ANAF.

Ca în fiecare an, deschiderea sezonului estival și, implicit, al hotelurilor și cluburilor, de 1 Mai, autoritățile vor să se asigure că nu vor exista risuri față de afluxul de turiști care sunt așteptați să sosească la malul mării. Astfel, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a anunţat că vor începe controalele în cluburi, vizate fiind în special cele din staţiunea Mamaia. Inspectorii vor controla, printre altele, numărul de persoane din aceste spații, care trebuie să corespundă cu capacitatea totală declarată. De asemenea, vor verifica dacă fumează sau se consumă alte substanţe interzise. Dacă se vor constata abateri agenţii economici vor fi amendaţi pe loc sau se va închide unitatea acolo unde va fi cazul.

Totodată, se anunţă şi controale ANAF pe litoral, după modelul acțiunilor de anul trecut, când agenții economici s-au revoltat, nemulțumiți de avalanșa de controale antifraudă. Reamintim că, anul trecut, mai multe cluburi au fost închise în urma acestor controale.

Redactor: Daniel Albu