Se anunță amenzi pentru nepurtarea măștii, după 15 mai

Nu mai este o noutate faptul că românii vor putea ieși din case fără declarația pe propria răspundere, începând cu data de 15 mai, când vom ieși din starea de urgență.

Pe de altă parte, unele măsuri restrictive de protecție și distanțare socială vor fi modificate, așa cum a fost anunțat chiar de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Vor fi aplicate în continuare sancțiuni pentru cei care nu se vor conforma, cum ar fi, de exemplu, pentru nepurtarea măștii de protecție în spațiile publice închise.

”Noi contăm foarte mult pe spiritul civic, haideți, să spunem că în prima săptămână vom fi la nivel de avertisment, dar în a doua săptămână va exista și o sancțiune. Va exista o amendă (…) Nu ne-am gândit la un cuantum, toate sunt într-o analiză, toate sunt într-o expertiză la Ministerul de Interne.”, a spus ministrul Sănătății Nelu Tătaru.

Premierul Ludovic Orban a declarat, însă, la rândul lui, că nu se știe deocamdată ce măsuri se vor lua și dacă vor fi aplicate amenzi, întrucât nu s-a luat nici o decizie în acest sens.

Până la relaxarea măsurilor mai avem de așteptat 10 zile.

Redactor: Daniel Albu