Se aleg directorii și adjuncții de școli

Presiune mare pentru viitorii directori de unități școlare din mediul preuniversitar! Candidații s-au văzut cu examinatorii pentru a afla cine îi va supraveghea pe durata probei scrise a  concursului de ocupare a posturilor vacante din Constanța. Cerințele la care trebuie să se ridice profesorii sunt extrem de ridicate, iar exigențele celor care le vor corecta lucrările, pe măsură.

Cadrele didactice aspirante la posturile de director și director adjunct scoase la concurs pentru școlile și liceele de la malul mării se pregătesc pentru examenul care le-ar putea asigura un loc în fruntea unităților de învățămînt. Inspectoratul Județean Constanța a organizat astăzi la Palatul Copiilor din Constanța tragerea la sorți a celor care îi vor supraveghea la proba scrisă.

Așa cum impune procedura, supraveghetorii se regăsesc chiar din rîndurile colegilor profesori, fie  din  gradinițe , școli generale și chiar de liceu.

Urmează emoții mari pentru colegii care aspiră la titlurile de conducere, mai ales că pe umerii acestora pica responsabilități mari. Asta dacă e să luăm în considerare scandalurile și controversele din ultima perioadă din sistemul de învățămînt.

Inspectoratul Școlar promite o triere temeinică și noi directori  și adjuncți apți pentru a ocupa posturile de conducere rămase restante în urma demisiilor, concedierilor sau cazurilor de pensionare. Ultima etapă a concursului de ocupare a posturilor vacante va avea loc pe 12 octombrie la Liceul Teoretic “Lucian Blaga” Constanța.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.