Scufundări cu militarii, în portul Tomis

Văzută din exterior, meseria de scafandru pare o provocare. Puțini știu, însă, cât de greu este să-ți coordonezi fiecare mișcare în apă, la adâncime, pentru ca misiunile să fie un succes. Pentru a arăta publicului provocările, dar și frumusețea acestei meserii, scafandrii militari s-au distrat pe cinste în compania turiștilor, pe care i-au învățat câteva exerciții de bază.

Trăiesc la maximum fiecare moment petrecut sub apă și știu că și cea mai mică greșeală îi poate costa viața. Vorbim despre scafandrii militari, care au de trecut probe extrem de dificile în fiecare misiune pe care o desfășoară.

Unii scafandrii caută bombe sub apă, în timp ce alții luptă în misiuni naționale și internaționale. Ceea ce nu multă lume cunoaște este faptul că acestia au montat întreaga reţea prin care curge ţiţeiul extras din Marea Neagră.

De data acesta scafandrii militari au lăsat deoparte antrenamentele și misiunile, iar singura lupta pe care au avut-o de dus a fost cu turiștii.

Scafandrii militari au ales ca loc de desfășurare apele puțin adânci ale portului Tomis. După un mic instructaj, lecții de bază de respirație și comportament sub apă, turiștii și-au făcut curaj și au plonjat în adâncuri.

Turiștii au îmbrăcat costumele de neopren, și-au montat în spate buteliile de aer și au intrat în apă.

Activitatea vine în contextul evenimentelor dedicate Zilei Marinei.

Reporter: Andreea Iliescu ; Imagine: Sorin Hulubei