Scuarul din fata Garii Constanta a fost eliberat

Administratia a hotarat sa degajeze zona pentru simplul fapt ca acolo erau parcate in permanenta autoturisme. Prezenta acestora deraja, asa ca acum, dupa inchiderea simbolica a perimetrului, vehiculele nu mai pot opri in zona. Desi la prima vedere decizia pare una civilizata, este însă total ineficienta din moment ce nu ofera nicio alternativa de parcare.

Dintotdeauna zona de asfalt din fata garii Constanta a fost plina de masini. Este firesc daca ne gandim ca traficul feroviar chiar daca este scazut, reuseste totusi sa transporte mii de oameni zilnic. In ciuda aglomeratiei nu s-au inregistrat acidente, dovada ca oamenii circula cu atentie. Acum, principala platforma din fata garii, locul unde majoritatea soferilor parcau temporar, pentru a lasa sau lua pasageri sositi cu trenul, a fost blocata.

Intr-un oras care deja este sarac in spații de parcare, administratia decide sa elimine o astfel de zona, tocmai in locul unde este mai mare nevoie de ea. Sub pretextul ca reglementeaza circulatia, nu au reusit decat sa umple de frustrare o multime de soferi si sa indese bani in buzunarele posesorilor de parcari cu plata din apropiere. Daca acesta a fost adevaratul scop al intregii actiuni, atunci se poate spune ca au reusit.

Redactor: Daniel Albu