Scriitoarea irlandeză Siobhán Parkinson, la Constanța

Autoarea irlandeză Siobhán Parkinson, reputată scriitoare și una dintre cele mai autorizate voci ale literaturii pentru copii din spaţiul anglo-saxon, a ajuns la Constanța.

Aceasta a ținut astăzi o conferință de presă la Universitatea Ovidius unde, totodată, a avut loc și lansarea, în limba Română, a cărții sale intitulată „Miracolele Mirandei”. Ca gest pentru primirea călduroasă, aceasta și-a început discursul în limba Română.

 “Miracolele Mirandei” este o poveste amuzantă și emoționantă despre decoperirea Mirandei Maguire, și anume că fantezia, scrisul și literatura au puterea magică de a ne însănătoși.

Siobhán Parkinson a publicat peste 20 de cărţi, premiate şi traduse în numeroase limbi. Scriitoarea de origine Irlandeză lucrează ca editor pentru Little Island, editură care publică literatură pentru copii și ţine cursuri de creaţie literară. Este şi prima scriitoare care a primit titlul “Laureate na nÓg”, care este acordat la doi ani celor mai buni scriitori de literatură pentru copii din Irlanda.

Prezența scriitoarei irlandeze, în țara noastră, vine în contextul aniversării a treizeci de ani de relații diplomatice între România și Irlanda.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Ionuț Constantin