Școlile nefolosite vor fi cedate autorităților locale

Unitățile de învățământ, care sunt nefolosite de foarte mulți ani, vor intra în subordinea autorităților locale potrivit declarațiilor Ministrului Educației, Liviu Pop.

Prezent la Galați, cu ocazia împlinirii a 150 de ani de existență a Colegiului Național ”Vasile Alecsandri”, Ministrul Educației, Liviu Pop, a precizat că unitățile de învățământ neoperaționale de foarte mulți ani vor fi date, spre administrare, autorităților locale. Ele vor putea fi transformate în cămine de bătrâni, centre comunitare sau centre de educare permanentă.

Liviu Pop a menționat că a cerut tuturor inspectoratelor județene din țară să întocmească o situație clară a instituțiilor de învățământ  în care nu se mai desfășoară activități școlare.

Acesta a afirmat:

“Sunt aproximativ 33.000 de clădiri în ţară, instituţii, dar nu în toate se fac acte de predare. Noi am făcut demersuri către ISJ-urile din ţară să ne comunice care sunt acele clădiri în care de 10-20 de ani nu se fac activităţi educative şi în acelaşi timp cele care au astăzi aviz. Adresa a fost făcută acum două săptămâni, centralizăm datele, dar decizia este de a le da în administrarea autorităţilor locale. Unde se justifică se vor da autorităţilor locale pentru cămine de bătrâni, centre comunitare, centre de educare permanentă.”

Liviu Pop a mai precizat că respectivele clădiri cresc în mod nefiresc numărul școlilor care nu au autorizație de funcționare.

Redactor: Mihaela Țânțaru