Școli închise din cauza gripei

Evoluția gripei a impus suspendarea activității școlare pentru ziua de astăzi! Ministerul Educaţiei a luat această decizie, la nivelul întregii țări, ca urmare a creşterii alarmante a numărului de îmbolnăviri cu gripă.

Ministerul Sănătăţii a informat miercuri Ministerul Educaţiei despre situaţia privind evoluţia infecţiilor gripale şi necesitatea unei măsuri suplimentare de prevenire a îmbolnăvirilor cu gripă. În acest sens, sugestia a constat în suspendarea cursurilor şcolare pentru data de 25 ianuarie. Ecaterina Andronescu, Ministrul Educaţiei, a semnat un ordin în acest sens prin care întregul sistem școlar preuniversitar din țară nu a avut activitate astăzi.

Conform raportărilor Instectoratului Național de Sănătate Publică, săptămâna 14 – 20 ianuarie a avut un caracter epidemic. Numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20% faţă de nivelul aşteptat.

“Împreună cu Ministerul Educaţiei, vom continua triajul epidemiologic în unităţile de învăţământ săptămâna viitoare, odată cu reluarea activităţii în unităţile şcolare. Recomand părinţilor să pună accent în continuare pe măsurile igienico-sanitare, iar pe parcursul celor patru zile libere să evite expunerea copiilor în colectivităţi”, a declarat ministrul Sorina Pintea.

Potrivit ministrului Sănătăţii, autorităţile vor continua să supravegheze atent evoluţia gripei în toată ţara.

Redactor: Sondra Sandu