Școli fără săli de sport

Mii de copii din Constanţa sunt obligaţi să îşi desfăşoare orele de sport în condiţii improprii. Pe holuri, în clase printre banci sau pur şi simplu deloc.

Aşa decurg  orele de sport pentru elevii de la 12 unităţi de învăţământ din oraş. Părinţii au făcut nenumarate cereri la primăria Constanţa. Însă din partea unității de învățământ, cea care ar fi trebuit să facă solicitarea, nu a fost formulată nicio adresă oficială, spun reprezentanții primăriei. La școala 37 din Constanța 1500 de copii sunt nevoiți să facă ora de sport chiar în sala de curs. Aduc o saltea și după câteva minute de încălzire fac și exerciții de gimnastică, sub atenta supraveghere a profesoarei de sport.

Într-o altă sală, se face sportul minții în loc de ora de sport.

În lunile de iarnă, dar chiar şi în zilele de toamnă şi primăvară, când vremea este urâtă, orele de sport se fac în bănci, elevii nemaifăcând nici măcar efortul de a se schimba în echipament. Nici nu este de mirare că mulţi deja au probleme cu greutatea şi tind să devină supraponderali.

În ultimii ani asociațiile de părinți ale școlilor fără săli de sport au trimis nenumărate petiții la primărie, însă nici până acum nu s-au rezolvat problemele.

Iar șanse ca situația să se schimbe prea curând, nu se întrevăd.

În România, unul din 4 copii cu vârsta de 8 ani au probleme cu greutatea, iar unul din 10 suferă de obezitate iar de vina sunt: alimentație greșită, lipsa celor trei mese pe zi dar mai ales  lipsa de activitate fizică.

Redactor: Cristina Niță