Scoici la ceaun pe nisip

Pe litoral  s-a încheiat sezonul estival și s-a deschis sezonul la scoici. Gătite la ceaun și foc de lemne, direct pe malul mării. Delicatesele sunt de departe preferatele turiștilor care vin la Constanța pentru ele, chiar și toamna sau iarna.

Patronul unui local din nordul stațiunii Mamaia își atrage în acest fel clienții indiferent de sezon iar ei sunt mai mult decât încântați de idee.

Constantin Negoiţă s-a pregatit cum se cuvine și a mutat bucătăria restaurantului direct pe plajă. A adus lemne, le-a dat foc, a pus proţapul si ceaunul, iar când primii vizitatori au început să apară, a dat drumul la spectacol.

N-ai cum să reziști unui asemenea show fară să ți se facă poftă. Practic e imposibil să reziști aromelor mediteraneene care ies din ceaunul uriaș, care fierbe la foc domol. Midiile sunt un preparat aparent sofisticat, însă în realitate foarte ieftin și ușor de gătit. Un răsfăț culinar de care te poți bucura rapid, pentru că nu durează mult până sunt gata. Fiecare bucătar însă, are rețeta lui proprie iar focul de lemne n-are egal.

Dacă gătiți scoici acasă, să le curățați foarte bine, să folosiți ingrediente aromate și să nu le aruncați direct în tigaie. Înainte de asta, căliți niște ceapă, usturoi sau ghimbir care vor servi drept bază pentru sosul în care se vor scălda midiile.

Meteorologii vin și ei cu vești bune. Weekendul viitor sunt așteptate temperaturi de până la 20 de grade celsius, adică o vreme ideală pentru o escapadă pe litoral și o cură de fructe de mare.

Redactor: Cristina Niță