Scoala Spiru Haret din Medgidia nu se inchide

Vestea că Scoala Generala Nr.3 din Medgidia s-ar inchide i-a speriat pe mulţi profesori, iar unii s-au mutat la alte institutii pentru a nu rămâne fără serviciu. Si parintii au actionat in urma acestor zvonuri si si-au transferat copiii la alte scoli din municipiu. Cu toate acestea reprezentanţii unităţii dezmint mutarea profesorilor si a elevilor si spun ca cei care au plecat au avut la baza alte motive.

Reprezentanţii şcolii spun că aceasta nu se inchide si nici nu au existat discutii în acest sens. Unitatea dispune de un numar suficient de elevi pentru a avea personalitate juridică.  Scoala Generală Nr. 3 are in derulare proiecte de reabilitare, astfel că nu intră in discutie desfiinţarea.

Potrivit legii, patrimoniul unui scolii nu poate fi modificat, teren ce apartine unităţii de învăţământ nu poate fi instrainat şi nici utilizat de autoritatile locale. Pana la alte dispozitii, Scoala generala Spiru Haret din Medgidia isi desfasoara activitatea normal, da asigurări conducerea unităţii.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Reporter: Catalina Smereca ; Imagine: Dan Pauna