Școală online fără tablete și curent electric

Situație dramatica în județul Constanța! Mii de elevi nu pot participa la cursurile online pentru că nu au primit tablete sau mai grav nu curent electric. Începând din această săptămână, toate școlile și liceele au fost închise, iar învățământul se realizează exclusiv online.

În luna martie, imediat dupa izbucnirea epidemiei în România, Ministerul Educației asigura toți elevii că vor primi tablete și vor putea participa la ore, chiar dacă școlile sunt închise. După mai bine de jumătate de an, scolile s-au inchis doar că, nici Ministerul Educației și nici Inspectoratul Școlar nu s-au tinut de promisiune.

Aproximativ 7 mii de elevi din 174 de unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa, nu au dispozitivele necesare pentru învăţământul online.  Vicepremierul României susține că au fost alocați 235 de milioane de euro pentru achiziționarea de tablete și echipamente de protecție sanitară.

Aproape jumătate dintre școlile constănțene nu pot funcționa în învățământul online din cauza lipsei de dispozitive electronice sau curent. Contactat de reporterii Stirilor Litoral TV, inspectorul șef al Inspectoratului Scolar Judetean din Constanța, nu a dorit să dea nicio explicație despre această situație.

Reporter: Sorin Hulubei ; Imagine: George Dima