Școala Lucian Grigorescu din Medgidia la ceas aniversar

Elevii şi personalul didactic de la Şcoala Lucian Grigorescu din Medgidia l-au omagiat cu mare fast pe pictorul al cărui nume îl poartă instituţia de mai bine de 19 ani. Au fost depuse coroane cu flori, elevii au pregătit un spectacol, iar profesorii şi-au amintit de importanţa lucrărilor artistului.

La eveniment au participat şi consilieri ai oraşului Medgidia care  au depus coroane la bustul lui Lucian Grigorescu în timp ce elevii intonau imnul naţional şi cel al şcolii. Tot în cadrul acestei activități, copiii au pregătit un spectacol și au fost premiaţi cu diplome de merit.

Şcoala cu clasele I-VIII “Lucian Grigorescu”, situată în centru municipiului Medgidia, este o instituţie publică de învăţământ, care de mai bine de 19 ani poartă cu mândrie numele pictorului.

La 29 ianuarie 1994 școala a primit numele pictorului medgidian, Lucian Grigorescu. Unitatea de învăţământ se poate mândri cu rezulatele elevilor care au ocupat mereu locuri fruntase la olimpiadele şcolare, concursurile naţionale şi internaţionale.

Directorii de licee invitați la această manifestare au avut posibilitatea să participe la atelierele organizate în incinta şcolii. Unul dintre cele mai reușite a fost laboratorul de creație al revistei şcolare, acolo unde elevii pun pe hârtie cele mai interesante idei și se comportă ca niște adevărați jurnaliști.

Reporter: Catalina Smereca ; Imagine: Valentin Cerbanescu