Şcoala Gimnazială Mircea Eliade din Cernavodă a avut oaspeţi de seamă

Timp de trei zile, şcoala gimnazială Mircea Eliade din Cernavodă găzduieşte deşfăşurarea schimbului de experienţă dintre elevii din Cernavodă şi cei din comuna Aluniş, judetul Prahova. Colaboarea dintre cele doua unităţi de învăţământ a prins viaţă în anul 2013 când elevii cernăvodeni au fost într-un schimb de experienţă la Aluniş. Şcoala gazdă a pregătit o serie de surprize, spectacole şi, nu în ultimul rând, o zi de poveste la mare.

Primul popas al oaspeţilor la Cernavodă a fost la muzeul oraşului, unde cei mici au rămas plăcut impresionaţi ascultând o mică parte din istoria localităţii.

Cadrele didactice sunt de părere că acest schimb de experienţă contribuie la clădirea unor relaţii de strânsă prietenie între elevi şi îi ajută la îmbogatirea conostiintelor în ceea ce priveşte valorile şi tradiţiile locale.

Copiii veniţi în vizită vor fi găzduiţi de familiile elevilor cernăvodeni. Scoala gimnazială Mircea Eliade din Cernavodă este singura unitate de învăţământ din oraş care promovează şi se implică în schimbul de experienţă cu elevi din alte zone ale ţării.

Reporter: Roxana Oprea ; Imagine: Valentin Babusca