Scoala Gimnaziala „Lucian Grigorescu“ din Medgidia a serbat 20 de ani de cand poarta numele ilustrului pictor

Evenimentul a debutat cu comemorarea marelui artist născut la Medgidia prin depunerea de coroane la bustul acestuia. Cei prezenţi la sărbătoare au putut vizita şi cele două galerii din incinta instituţiei de învăţământ, Galeria Succesului, în care au fost expuse toate premiile obţinuţi de către elevii care frecventează cursurile acestei instituţii de învăţământ, şi Galeria Lucian Grigorescu, în care au fost expuse lucrări ale elevilor în cinstea marelui pictor, precum şi tablouri ale personalităţilor marcante ale oraşului dobrogean.

În ciuda vremii nefavorabile, alături de cadrele didactice ale Şcolii Gimnaziale „Lucian Grigorescu“, s-a aflat şi edilul municipiului, Marian Iordache, precum şi o serie de personalităţi ale oraşului.

Directorul instituţiei de învăţământ a înmânat diplome şi premii în bani tuturor elevilor care au obţinut premii la diferite olimpiade, iar consilierul Daniela Daniel a dorit să o răsplătească pe eleva Cristiana Sucevan, una dintre tinerele sârguincioase ale acestei şcoli, cu o sumă de bani.

Şcoala Gimnazială „Lucian Grigorescu“, situată în centrul municipiului Medgidia, este o instituţie publică de învăţământ care de 20 ani poartă cu mândrie numele marelui pictor. Astfel, la 29 ianuarie 1994 şcoala a primit titulatura de „Lucian Grigorescu“. Unitatea de învăţământ se poate mândri cu rezultatele elevilor care au ocupat mereu locuri fruntaşe la olimpiadele şcolare, concursuri naţionale şi internaţionale.

Reporter: Simona Tiron ; Imagine: Valentin Tutu