Școala de vară pentru învățători

În perioada 26-29 iulie 2015, localităţile Eforie Sud şi Tuzla sunt gazdele Şcolii Internaţionale de Vară a Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România. Evenimentul face parte din manifestările celui de-al 37-lea Congres al Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România, Congres al Cadrelor Didactice din România şi al Cadrelor Didactice Române de peste Hotare.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=a-dGfoKLiYY[/youtube]

La Centrul pentru Tineret “Ion Creangă” din Tuzla au demarat lucrările AGIRo, la care participă circa 150 de cadre didactice din toate judeţele României şi 100 de cadre didactice române din Ucraina (regiunile Cernăuți, Odessa, Transcarpatia), Republica Moldova și din Regiunea nistreană a Republicii Moldova, dar și din Serbia (Voivodina și Serbia de Răsărit).

În cadrul deschiderii oficiale a Şcolii, directorul Centrului Ion Creangă, prof. Ciprian Broască a îndemnat cadrele didactice participante la manifestare să dea dovadă de o mai bună colaborare, pentru ca, astfel, doleanţele lor să se facă mai bine auzite la forurile competente.

În continuarea întâlnirii, prof. dr. Nicoleta Mircea a organizat o dezbatere interactivă între învăţătorii prezenţi la întâlnire, provocându-i să îşi reamintească motivele pentru care şi-au ales această meserie.

De la primul congres, desfășurat in 1898, la Ploieşti, şi până la mai recentele Congrese Naţionale de la Arad, Bucureşti, Constanţa, Slobozia, Buşteni, Chişinău, Slatina, Suceava și Cernăuți, congresele AGIRo au intrat deja în tradiţia învăţământului românesc.

Redactor: Mihaela Dubei-Marin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.