Școala de vară OFSD

În perioada 24-27 august , se desfășoară, la Constanța, cea de-a șasea ediție a Școlii de Vară a femeilor social democrate. Apropierea centenarului  Marii Uniri, le-a inspirat pe doamnele din PSD, să poarte costumele naționale specifice zonei din care provin.

Sute de activiste social-democrate au fost prezente, vineri, în sala de conferinţe a Pavilionului Expoziţional din Mamaia, la festivitatea de deschidere a lucrărilor Şcolii Politice de Vară a Organizaţiei Femeilor Social Democrate. Devenită deja o tradiție, reuniunea oferă o platformă reală pentru dezbaterea problemelor cu care se confruntă femeile din România, și pentru promovarea tradiţiilor şi culturii româneşti.

Pentru că, în curând, se vor împlini 100 de ani de la Marea Unire, doamnele Social Democrate au ales să poarte costume populare.

Cele două mari treme care vor fi dezbătute în cadrul reuniunii sunt: „Procesul legislativ în actuala guvernare„ şi „Unitate în diversitate„. Doamnele prezente la eveniment au putut admira atât lucrările artistului Paul Surugiu, cât și expoziția de costume populare din cele 8 zone etnografice ale României. Cea de-a șasea ediție a Şcoalii Politice de Vară a femeilor social-democrate se va încheia duminică.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea