Școala Bonelor a revenit în Năvodari

În urma acestui curs vor fi calificate 20 de femei inactive pe piața muncii ceea ce înseamnă creșterea calității serviciilor oferite prin rețeaua publică de bone și oportunităţii de angajare a acestora. Cursul se va desfășura pe o perioadă de 2 luni. În cele 360 de ore, pe lângă teorie, femeile vor face practică la creșa nr. 20 din Năvodari.

Pentru ca femeile din orașul Năvodari să poată beneficia de  toate acestea, Primaria Navodari a incheiat un acord de parteneriat cu Fundatia Romanian Angel Appeal și  Ministerul Muncii, Familiei și Protectiei Sociale, prin Direcția Generală de Protecție a Copilului. Implementarea proiectului la nivel local se face prin Directia de Asistență Socială Năvodari.

Cursantele spun că își doresc să practice meseria de bonă dar până acum un au reușit deoarece le lipsea calificarea. După încheierea cursurilor și obținerea diplomei femeile speră că își vor găsi mai ușor un  loc de muncă.

În cadrul cursurilor, participantele învată despre dezvoltarea fizică a copilului, disciplinarea pozitivă, gestionarea emoțiilor, gestionarea situațiilor de criză, dar și despre alimentația adecvată vârstelor copilului.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Alex Brinzaru