Școala altfel în baza militară

Elevii mai multor școli din orașul Constanța au avut parte de o zi neobișnuită. În cadrul programului Școala Altfel, micuții le-au luat locul, pentru o zi, soldaților și piloților de avioane de la Mihail Kogălniceanu. Cei mai mulți dintre ei au recunoscut că au fost fascinați de experiență și nu ar spune “nu” unei cariere militare.

Au învățat cum se acorde primul ajutor, cum să transporte victimele, dar și cum sunt sunt folosite elicopterele și tancurile. Pe scurt, au experimentat, pentru o zi, viața de soldat. Vorbim despre elevii mai multor școli generale din Constanța care au avut parte de experiența vieții lor.

În cadrul programului Școala Altfel, micii elevii s-au putut întâlni cu militarii români de la Baza Aeriană 86 Fetești și americani din Batalionul 1 Vulturii Luptători” din Regimentul 8 Infanterie. De asemenea, au putut admira un MiG-21 LanceR și un elicopter IAR-330 Puma, și a forțelor americane, respectiv un tank M1A2 Abrams, un vehicul de luptă M2A3 Bradley, da și o stație medicală și echipamentul individual de protecție.

Mulți dintre cei mici au recunoscut că ar vrea să urmeze o carieră militară.

Prin intermediul acestui proiect, elevii au putut afla mai multe despre meseria de pilot militar și despre experiența și misiunea Vulturilor Luptători”, ca parte a angajamentului Statelor Unite ale Americii de securizare a flancului estic al NATO, în cadrul Operațiunii Atlantic Resolve.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea