Școala Altfel la aeroport

Militarii români, americani și englezi s-au întâlnit astăzi cu peste 500 de elevi ai unor școli din Constanța și din județ, pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu. Aici, sub supravegherea oamenilor în uniformă, micuții au putut admira și chiar urca în avioane, elicoptere și vehicule de luptă. Fără doar și poate, atracția cea mai mare a reprezentat-o celebrul avion de luptă Eurofighter Typhoon, aparținând aviației Regale Britanice.

Trasul cu targa pe pista de aterizare a fost doar încălzirea pentru lucrurile ce au urmat. Tancuri, elicoptere, vehicule de luptă, avioane și multe alte echipamente militare au fost luate cu „asalt” de către elevii unor școli constănțene, în cadrul programului „Școala Altfel”.

Nu mai puțin de 3000 de copii au călcat pragul aeroportului în această săptămână. Nu știm dacă micuții vor urma cariera de pilot, însă, cu siguranță experiența a fost ai mult decât plăcută.Toate aceste echipamente de luptă, militare, i-au fascinat pe elevii entuziasmați , care se aflau la prima experință de acest gen. Unii dintre aceștia gândindu-se la o carieră de pilot.

Gazde au fost militarii români, americani și englezi care s-au bucurat de prezența micuților pe aeroport.

Atracția zilei a fost celebrul avion multi-rol de vânătoare cu motor dublu, aparținând aviației regale britanice și care, în această perioadă, asigură securitatea spațiului aerian al României, în cadrul parteneriatului NATO.

Programul „Școala altfel, la aeroport!” se adresează elevilor din ciclul primar și gimnazial, oferindu-le acestora o experiență unică și posibilitatea de a lua parte în mod direct la întregul proces de desfășurare a activităților aeroportuare.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Adrian Florea