Sclipiri de basm la Castelul Winsor

Decorațiuni de poveste la Castelul Winsor! Grandioșii brazi de Crăciun din somptuosul edificiu au fost împodobiți cu ornamente demne de Regina Marii Britanii. Tradiția bradului de Crăciun de la castel datează din secolul al XVIII-lea și a fost adusă aici de Regina Charlotte, soția Regelui George al III-lea.

Castelul Winsor, reședința preferată a Reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord este locul unde suverana își petrece sfârșiturile de săptămână. Tot aici, ea primește vizite oficiale sau private ale unor ministri sau șefi de state. În perioada sărbătorilor de iarnă castelul Winsor devine un tărâm de basm!

Un imens brad de Crăciun se înalță semeț în Sala Sf. Gheorghe a somptuosului castel, care a găzduit în acest an două evenimente speciale: nunta Prințului Harry cu Meghan Markle și cea a Prințesei Eugenie cu Jack Brooksbank. Pomul ales este potrivit pentru o regină! Bradul de șapte metri înălțime este împodobit cu decorațiuni din aur.

Printre ornamentele care decorează bradul se regăsesc replici minuscule ale coroanei statului imperial, pe care Elisabeta a II-a a Marii Britanii a purtat-o la instaurarea ei în fruntea regatului în anul 1953. Podoaba regală este purtată de Suverană în fiecare an la deschiderea lucrărilor Parlamentului de la Londra. Decorațiunilor menționate li se alătură diverse globuri și ornamente în formă de păsări. Toate aceste podoabe sunt așezate maiestuos într-un ocean de sclipiri, format de aproape 7.000 de luminițe.

Salonul roșu al castelului adăpostește un alt pom de Crăciun. Ramurile bradului, înalt de 4,5 metri, sunt dichisite cu decorațiuni de culoare roșie, care surâd scânteietor pe constelația celor 3.000 de luminițe.

Tradiția bradului de Crăciun de la Castelul Winsor datează din secolul al XVIII-lea și este de origine germană. Ea a fost adusă în Marea Britanie de Regina Charlotte, soția Regelui George al III-lea, care s-a născut în Germania.

Redactor: Mihaela Țânțaru