SCJU, decorat și criticat

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, celebrate an de an pe data de 7 aprilie Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța a fost decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, în semn de apreciere pentru importanta activitate de asistență medicală, precum și pentru rezultatele obținute în perfecționarea actului medical.

„Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății Președintele României a conferit: Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Mare Ofiţer Institutului Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca; Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Comandor Spitalului Municipal de Urgenţă Moineşti, Bacău; Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, Institutului Clinic Fundeni Bucureşti, Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa și Spitalului Municipal Orşova”, au transmis reprezentanții Administrației Prezidențiale.

Decretul a fost semnat luni, 8 aprilie anul curent, iar ceremonia de decorare va avea loc marți, 16 aprilie la Palatul Cotroceni.

Pe de altă parte, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vorbit despre „dezastrul” pe care l-a găsit pe secțiile Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța, în urma controlului realizat, în noaptea de duminică spre luni, 7 aprilie anul curent. Ministrul a descins la Constanța într-un control inopinat, în urma căruia a vorbit despre „mizeria și dezastrul” găsite pe Secția de Neurologie, cât și despre lungile ore de așteptare din Unitatea de Primiri Urgențe.

În urma acestei acțiuni ministrul Sorina Pintea a recomandat demisia a două asistente medicale – asistenta șefă de la Neurologie și o asistentă de la Triaj.

Redactor: Mihaela Țânțaru