Schimbări în acordarea avizelor pentru maxi-taxi

Avizele de funcționare pentru firmele private de transport în comun, în regim maxi-taxi, nu se vor maia acorda ca și până acum. Decizia aparține primarului Constanței, Decebal Făgădău.

Actuala formă de avizare pentru firmele private care vor să realizeze transport în regim maxi-taxi, în municipiul Constanța, se vor modifica, anunță primarul Constanței, Decebal Făgădău.  Declarațiile edilului vin în contextul în care, în ultimele zile, programul de circulație al microbuzelor 301, 302, 303, 304 și 305 a fost unul mai degrabă haotic.  Călătorii au fostnevoiți să aștepte chiar și 40 de minute în stații pentru a urca într-un maxi-taxi.

Potrivit Radio Constanța, firma de transport așteaptă să primească din partea Primăriei semnăturile aferente prelungirii avizelor de funcționare. Până atunci însă, linia 301 a fost suspendată, în timp ce restul sunt încă prezente pe traseu, dar la intervale de timp mai lungi.

Aceeași sursă precizează că, pentru a veni în sprijinul constănțenilor, RATC a prelungit traseul liniei 5-40 până la Campusul Universitar.

„Sunt foarte multe sesizări și reclamații pe care le-am primit, iar colegii mei de la Poliția Locală lucrează direct, împreună cu structura, Poliției Rutiere din cadrul Poliției Naționale. De aceea cred că este extrem de important să vedem că avem o regie de transport în comun care are cifre în creștere“, a afirmat primarul Constanței, Decebal Făgădău, pentru Radio Constanța.

Oficialul dă asigurări că, până la finele anului, va fi semnat contractul  de furnizare de noi autobuze, iar în perioada următoare se va trece la înlocuirea în proporție de 90% a flotei RATC.

Primarul a ținut să sublinieze însă că

„Forma actuală de avizare va dispărea, pentru că va dispărea, cel mai probabil Hotărârea de Consiliu Local pe baza cărora se emit avizele“.

De precizat că, în urma unor controale desfășurate recent,, s-au descoperit multe microbuze, inscriptionate în mod fals cu sigla unei firme de ”maxi-taxi”,  care deserveau rutele pentru care firma respectivă a obţinut avize de la primărie.

Redactor: Daniel Albu