Schimb dur de replici la cea mai recentă ședință a Consiliului Județean Constanța

Unul dintre punctele de pe ordinea de zi a stârnit discuții aprinse între Claudiu Palaz și Remus Baisan. Motivul? Cel din urmă a prezentat cererea de revocare a unei hotărâri luate în luna octombrie privind modul în care primăriile din județ primesc bani.

Proiectul cu nr 25 de pe ordinea de zi a ultimei ședințe din 2016 a Consiliului Județean Constanța a fost scânteia care a aprins spiritele în sala Remus Opreanu. Proiectul se referă la prezentarea cererii de revocare a HCJ nr. 294/25.10.2016, formulată de consilierul Remus Cristy Baisan. Acesta a spus că PMP are trei locuri în partea opoziţiei având în vedere poziţionare PMP la nivel central, în opoziţie cu PSD.

Tot el a solicitat prezentarea unei strategii de dezvoltare a judeţului, în funcţie de care să se aloce fondurile. Baisan a menționat că este nevoie de o predictibilitate pentru primari în ceea ce priveşte alocarea fondurilor. Vicepreşedintele CJC, Claudiu Palaz, a spus că revocarea acestei hotărâri presupune din partea primarilor să dea înapoi acele sume. Mai exact este vorba despre o blocare a bugetului CJC.

Așadar, consilierii județeni au uitat că sunt în ultima săptămână de post dinaintea marii sărbători a Nașterii Domnului și s-au certat ca la ușa cortului în ultima ședință a Consiliului Județean Constanța pe anul 2016.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea