Scene șocante în parcul IOR din Capitală

Un incident șocant s-a petrecut în parcul IOR din Capitală. Un agent de la Poliția Locală sector 3 a fost filmat în timp ce lovea un copil care pescuia ilegal pe lac.  Prietenul lui, care a filmat, a fost agresat și el de polițiști.

Ameninţări urmate de pumni. Sunt scenele incredibile surprinse în parcul IOR, din Capitală.  Doi băieți se aflau la pescuit ilegal pe lac. Cu toate că era filmat cu telefonul mobil, poliţistul nu s-a sfiit să îl lovească în stomac pe unul dintre micii braconieri. După ce tânărul cade pe iarbă şi se plânge de durere, colegii poliţistului îi iau acestuia apărarea. În ciuda dovezii clare, ei neagă că băiatul ar fi fost lovit. Întreg scandalul a pornit de la patru pești. Cel care a publicat videoclipul este jurnalistul Radu Ciorniciuc care susține că băiatul a fost legat cu cătușele de un coș de gunoi.

,,Rică și Vali, doi copiii din Deltă, mai exact din Văcărești au fost bătuți și legați cu cătușele de un coș de gunoi de către Poliția Locală Sector 3 pentru că au prins patru pești în parcul IOR. Vom depune plângere penală împotriva instituției care i-a angajat pe ghiolbanii care bat copii pe stradă. Dacă e cineva printre voi care ne poate consulta în legătură cu procedurile legale, vă rog să-mi trimiteți un mesaj privat. Mă gândeam că ăsta nu e un caz izolat și că așa arată realitatea pentru sute de mii de români care trăiesc în sărăcie și n-are cine să le aibă de grijă, să le ia apărarea. Doar că pumnul ăla dat de brută în copil e, de fapt, realitatea noastră, a tuturor celor care ne încăpățânăm să mai trăim în statul ăsta devastat. Tot pumn e și ăla când te duci la instituții de stat și stai cu orele la cozi, scatoalcă e și când te infectează bacteriile în spital, când cade acoperișul școlii peste copil sau când îți iei jet paralizant de la jandarm. Niciodată n-am fost mai dezamăgit de locul în care trăiesc”, a scris  jurnalistul Radu Ciorniciuc pe Facebook.

Primăria Sectorului 3 a răspuns solicitării presei și transmite că a fost sesizată Comisia de Disciplină, care va analiza situația și va lua măsurile care se impun.

”În legătură cu evenimentul petrecut ieri, 11 septembrie 2018, în Parcul Alexandru Ioan Cuza, pentru o corectă informare a opiniei publice Biroul de Presă al Primăriei Sectorului 3 este abilitat să facă următoarele precizări: Conducerea Direcției Generale de Poliție Locală a Sectorului 3 dezaprobă ferm orice tip de comportament violent sau agresiv. Pentru lămurirea tuturor aspectelor care țin de producerea evenimentului vă informăm că a fost sesizată Comisia de Disciplină, care va verifica și va lua măsurile care se impun cu privire la faptele semnalate, în conformitate cu prevederile legale. Mai multe informații legate de acest caz vor fi făcute publice după finalizarea cercetării disciplinare”

Redactor: Cristina Niță