Scene desprinse din filmele de groază, trăite pe viu într-un hotel din Mamaia

Zeci de turiști s-au trezit captivi în camere, înconjurați de flăcări și fum. Ca să scape de pericolul iminent unii dintre ei s-au aruncat de la etajul I al hotelului, iar alții au fugit în picioarele goale, cu prosopul de la duș. 12 persoane printre care o tînără însărcinată, dar și patru copii au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon.

Rînd pe rînd, de la etajele inferioare și pînă la ultimul nivel, turiștii care se aflau în camere au fost cuprinși de panică. Fumul gros a luat cu asalt coridoarele așa că oamenii s-au trezit în cîteva minute ca într-un labirint.

Unii turisti au fugit cu prosopul de la duș sau în picioarele goale, iar alții s-au aruncat chiar și pe geam de la primul etaj. Altii au rămas încremeniți pînă la venirea pompierilor, care i-au evacuat, de urgență, din calea fumului.

În total, 12 pacienți intoxicați cu monoxid de carbon au primit îngrijiri de specialitate. Printre ei, patru copii dar și o tînără însărcinată.

Pompierii sunt de parere ca focul a fost declansat de o defecțiune la centrala termică. Utilajul a fost sigilat de către compania de gaze. Pînă atunci, turiștii ai căror vacanță s-a transformat într-un coșmar, vor fi mutați la o altă unitate de cazare.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: George Dima